Uçmakdere Renkleri Blog Sayfamız ile Yamaç Paraşütü Hakkında Herşey

Yamaç Paraşütü Blog

Yamaç paraşütü Eğitimi

Yamaç Paraşütü Egitimi.?

P2 BAŞLANGIÇ EGİTİMİ

Havacılık tutkunlarının pilotluk hayalleri için ilk adımı attıkları, 7-10 gün süren bir eğitim türüdür. Uçmakdere renkleri olarak yamaç paraşütü egitimi verirken amacımız bu adaylara kaliteli bir eğitim sunmak ve adayların emniyetle uçuş yapabilmesini sağlamak için, uluslararası standartlarda eğitim vermektir. Kurs eğitim programı tüm dünyada kabul gören eğitim mevzuatına uygun olarak,THK (Türk Hava Kurumu) bünyesinde eğitim almış sertifikalı eğitmenlerce verilmektedir. P2 lisansına sahip olan bireyler, kendi ekipmanlarını alarak yamaç paraşütü pilotu olarak uçabilirler.,

KİMLER YAMAÇ PARAŞÜTÜ EGİTİMİ ALABİLİR

Öncelikle Yamaç Paraşütü Eğitimi almak için kişilerin bu sporu yapmaya sağlıklarının elverişli olması gerekir. Bunun içinde aday öğrencilerden sağlık raporu istenmektedir. Epilepsi, astım, kalp, bel ve omurga rahatsızlıkları olanlar eğitime katılamazlar. Alt yaş sınırı 16’dır. (18 yaş altındaki kursiyerlerin velilerinden taahhütname ile başvurmaları gerekmektedir). Ayrıca 1,55 ile 2 metre boy aralığında ve 40 kg ile 120 kg aralığında olmaları gerekir.

EGİTİM SÜRECİ TEORİK EGİTİM

Teorik eğitim çalışmalarının amacı; yamaç paraşütünü tanımak ve kullanılan donanımlar hakkında ve hava durumu hakkında bilgi sahibi olmak, acil durumlar esnasında yapılması gerekenleri öğrenmeyi içerir. Bir sonraki aşamada ise her uçuştan önce yapılması gereken kontrollerin öğrenilmesine geçilir. Bunlar; kuşam kontrolü ve kalkış öncesi rüzgâr kontrolü, kanadın serilmesi, hazırlanması, kalkış, uçuşta kanadın sevk idaresi ve iniş yapılması gereken prosedürlerdir. Bütün bu çalışmaların amacı yerde ve havada kanat hâkimiyeti, iniş, kalkış ve koşu pozisyonları ile kanadın baş üzerinde tutulması çalışmaları yapılarak kanadın tepkilerine alışma ve öğrenme amacı taşır.

ALÇAK TEPE UÇUŞLARI

Bir sonraki aşama ise alçak tepe çalışmalarıdır. Öğretilen teorik bilgilerin uygulanması ve becerilerin geliştirilmesi hedeflenir. Alçak tepe çalışmaları hava şartlarına göre; Tekirdağ Merkez, Uçmakdere veya Çorlu’daki uygun mera ve tepelerde yapılır. Marmara bölgesindeki en uygun çalışma alanları buralardadır.

YÜKSEK İRTİFA UÇUŞLARI

Alçak tepe çalışmalarını başarı ile tamamlayan öğrencilere, eğitmenlerin gözetiminde daha yüksek bir irtifadan uçuş yaptırılır. Kalkış ve iniş bölgesinde bulunan eğitmenlerimiz uçuş süresince kursiyeri telsiz ile yönlendirerek almış oldukları eğitimin pekişmesini sağlarlar. Uçuşlara müdahale her uçuşta azalarak kursiyerlerin kendi uçuş planlamalarını geliştirmeleri hedeflenir. Eğitim uçuşları video kaydına alınır ve uçuş sonrası kritiklerde eğitmenlerce değerlendirilerek, öğrencilerin kusursuz bir uçuş tekniği kazanmaları sağlanır.

SINAV

Kursiyerler minimum 60 metre, maksimum 350 metre yükseklikteki tepelerden en az 7 uçuş yaparak eğitimlerini tamamlarlar ve yapılan teorik sınavdan sonra uluslararası geçerliliği olan sertifikaları alma hakkını kazanmış olurlar.

 

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

Egitim bölgesine ulaşım.

Tüm şahsi harcamalar.

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER Uçuş pistine transfer.

Egitimde kullanılacak ekipmanlar

Sigorta ve Sertifika Ücretleri

0
    0
    Sepetiniz
    Sepetiniz boşMağazaya Geri Dön